Ett fullservice IT-företag

SO4IT är ett medelstort IT-företag med ett hängivet intresse för ny teknologi och nya media. Som ett av få fullserviceföretag fortsätter vi rastlöst att tänja på gränsen för vad som är möjligt för att finna unika lösningar för var och en av våra kunder.

Faktum är att på bara 3 år har SO4IT förtjänat ett rykte som en av Sveriges ledande experter inom storskaliga företagslösningar och har blivit förstahandpartner för multinationella kunder som Vodafone, Trafigura, Cisco, The Linde Group, Michelin och åtskilliga andra.

Företagets kärnstrategi sedan tillkomsten har varit att vara en flexibel fullservice- och lösningsleverantör, ständigt redo att anpassa sig och växa för att möta kunders varierande behov. Med tjänster innefattande förstudier och rådgivning, implementering och utveckling, såväl som testning och versionshantering, täcker SO4IT många behov med liten eller ingen administration, tack vare effektiv resurshantering och ständigt utvecklande personal.

SO4IT-konsulter arbetar i krävande kundprojekt både på och utanför kontoret, och företaget har utmärkt sig som en rättvis och pålitlig partner med djupa kunskaper inom alla sina kompetensområden.

Fler färger på vår palett

Under andra kvartalet 2008 tog SO4IT nästa steg i den konstanta processen att förbättra vår tjänstekatalog genom att förvärva den spännande designbyrån Modesty.

Modesty är inte bara hem åt några av Sveriges mest innovativa och mångsidiga nutida designers, utan håller sig även med erfarna front-end-ingenjörer och utvecklare med omfattande erfarenhet av designimplementation i personalstyrkan. Detta strategiska partnerskap har gjort det möjligt för SO4IT att erbjuda ett helt nytt sortiment av tjänster, där teknologi, design och strategi sömlöst smälter samman för att stödja våra kunders verksamhet.

Förberedelse för morgondagens framgång

Som i Modestys fall, är SO4IT:s största tillgångar onekligen dess personal. Företagets seniora personal, ledd av VD och teknisk chef Magnus Poromaa, anses vara bland de bästa inom sitt område.

Senioritet i sig själv gör dock inget företag. Efter att ha identifierat vikten av kompetensutveckling och återväxt av intellektuellt kapital väldigt tidigt, har SO4IT utvecklat ett högst framgångsrikt pre-thesis-program. I programmet blir en utvald elit bestående av juniora ingenjörer tilldelad en senior anställd, vilken agerar som deras personliga tekniska mentor.

Vi betraktar det som en sällsynt sak – och en nyckelfaktor bakom vår framgång – att ha en ledningsgrupp med senior teknisk expertis. Vi tror på att föregå med gott exempel och att vara hundra procent hängivna åt vårt yrke. I och med det, kan vi säkerställa att SO4IT kommer att fortsätta befrämja kunders affärsverksamhet runtom i världen – idag, imorgon och framåt.

Nyckelkompetenser

  • Javautveckling

    SO4IT är en Java-driven organisation med erfarenhet av att bygga E-commerce-platser, telekommunikationsplattformar, rich media-bloggar och digitala kapitalförvaltningsapplikationer för miljoner användare världen över.

  • Webbutveckling

    SO4IT är en designdriven organisation med erfarenhet av att bygga traditionella webbplatser med XHTML, CSS och AJAX, såväl som mer experimentella webbplatser med Unity och JavaFX.

  • Utveckling för mobila enheter

    SO4IT är en leverantör till mobila enheter på olika plattformar. Vi bygger applikationer för Apples iPhone och iPad, Googles Android och Vodafones Betavine-plattformar.