GigaSpaces

SO4IT erbjuder försäljning, support och professionella tjänster för GigaSpaces i Skandinavien och Finland. Vi har blivit handplockade av GigaSpaces på grund av vårt rykte inom Enterprise computing.

Vad är det?

GigaSpaces XAP (eXtreme Application Platform) representerar nästa generations applikationsserver. Den främjar en linjärt skalbar arkitektur genom att partitionera data, lagra dessa i RAM-minne och utföra logiken nära datat. Det är världens enda SLA-drivna container med nyckelfärdigt stöd för självläkning och SLA-monitorering. Den körs sömlöst på privata, hybrida och publika moln utan några förändringar i applikationen. GigaSpaces senaste produkt; GigaSpaces Cloudify, gör det så enkelt som en knapptryckning att växla från ett privat in-house moln, till ett publikt moln som Amazon EC2 eller Microsoft Azure.
Du kan läsa mer om om GigaSpaces XAP och GigaSpaces Cloudify på www.gigaspaces.com, där finns även videor och presentationer att se. Du kan också kontakta oss direkt på gigaspaces@so4it.se så ordnar vi en kostnadsfri föreläsning för dina tekniska chefer, arkitekter och utvecklare för att hjälpa er bättre förstå fördelarna med GigaSpaces XAP och GigaSpaces Cloudify.

Referenskunder

 • Avanza Bank

  Avanza Bank är en svensk internetbaserad bank med över 500 000 aktiva konton. Med anledning av dess extensiva expansion under de senaste 10 åren driver de nu hela sin webbplats med GigaSpaces XAP som kärnan i sitt mellanlager.
  Teknikchef Ronnie Bodinger har haft ögonen på space-baserad arkitektur ända sedan han gick på en föreläsning om det på JavaOne redan 1999. Deras gamla webbplats byggde på en liknande arkitektur och har vunnit åtskilliga priser för snabbaste, mest driftsäkra och mest användarvänliga webbplats inom svensk finansindustri. Avanza Banks nya arkitektur är helt och hållet baserad på space-baserad arkitektur och GigaSpaces XAP. Alla data lagras i ett partitionerat in-memory space.
  När han fick frågan av företagsledare från Dell hur de ska lösa sitt skalbarhetsproblem, svarade Ronnie “Det är lätt, bara köp ännu en lastbilslast med servrar och skala ut. GigaSpaces XAP hanterar det år oss.”
  Se honom prata om deras migrering i denna video.

 • TeliaSonera

  TeliaSonera är en mobil nätverksoperatör som arbetar i 10 länder med över 130 miljoner kunder. TeliaSonera har infört GigaSpaces XAP som sitt mellanprogram. 2011 började de lansera lösningar baserade på applikationer och kommer att fortsätta göra det.
  Innan de valde GigaSpaces XAP gjorde TeliaSonera en noggrann förvärvsgranskning, och fann att plattformens mognadsgrad och dess fullständiga funktionsuppsättning gjorde den till det mest attraktiva valet för dem. SO4IT arbetade tillsammans med TeliaSonera med implementationen av GigaSpaces.