Avanza Bank

Avanza Bank är en svensk internetbaserad bank med över 500 000 aktiva konton. Med anledning av dess extensiva expansion under de senaste 10 åren driver de nu hela sin webbplats med GigaSpaces XAP som kärnan i sitt mellanlager.
Teknikchef Ronnie Bodinger har haft ögonen på space-baserad arkitektur ända sedan han gick på en föreläsning om det på JavaOne redan 1999. Deras gamla webbplats byggde på en liknande arkitektur och har vunnit åtskilliga priser för snabbaste, mest driftsäkra och mest användarvänliga webbplats inom svensk finansindustri. Avanza Banks nya arkitektur är helt och hållet baserad på space-baserad arkitektur och GigaSpaces XAP. Alla data lagras i ett partitionerat in-memory space.
När han fick frågan av företagsledare från Dell hur de ska lösa sitt skalbarhetsproblem, svarade Ronnie “Det är lätt, bara köp ännu en lastbilslast med servrar och skala ut. GigaSpaces XAP hanterar det år oss.”
Se honom prata om deras migrering i denna video.